King Mongkut's University of Technology Thonburi (KMUTT)

1 | 2

ดร.ทรงสิรินธ์ เรืองวิเศษ

Dr.Songsirin Ruengvisesh

ACADEMIC TRAINING

  • ปี พ.ศ. 2559 PhD (Food Science and Technology) Texas A&M University, College Station, USA
  • ปี พ.ศ. 2555 MS (Food Science), University of Massachusetts, Amherst, USA
  • ปี พ.ศ. 2552 วท.บ. (จุลชีววิทยา) (เกียรตินิยมอันดับ 2) จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย

FIELDS OF RESEARCH INTEREST/RESEARCH TOPICS

  • Food microbiology, Food safety

ON-GOING RESEARCH

  • Product realization for manufacturing of test kits
  • Spectrum characterization of Salmonella Typhimurium on surfaces of magnetic nanoparticles using surface enhanced Raman spectroscopy (SERS)
  • Inhibition of Salmonella Typhimurium biofilm on food contact surfaces using Quercus infectoria gall extracts and surfactants
  • Utilization of plant extracts and essential oils from Thai herbs in combination with surfactants for removing early-stage and mature foodborne bacterial biofilms on stainless steel surfaces

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tel: 02-470-8884